Lammracks med pistagetäcke
01 sep, 2014
AvRebecca Wictor
Den krämiga och lena pistagen gifter sig fint med det magra och lite söta lammköttet. Servera med potatisgratäng med fänkål och chèvre samt tomatsallad med rödlök och basilika.
Annons
4 personer
Tid: 25 minuter
Ingredienser:
8–12 lammracks eller lammkotletter
3 msk olivolja
2 vitlöksklyftor (finhackade)
1 dl blandade färska örter, typ timjan, basilika, rosmarin
1 citron, rivet skal från
salt och peppar
100 g pistagenötter
Blanda olja med finhackad vitlök, örter och citronskal och gnid in racksen med örtmarinaden. Salta och peppra och grilla på utegrillen eller i ugnen på 225° 3 minuter på varje sida. Skala och finhacka pistagenötterna och vänd de grillade racksen i nöthacket. Grilla ytterligare någon minut på varje sida.
Recept: Anna Jonassen Foto: Peter Phillips
Annons