Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Lammracks med pistagetäcke

01 sep, 2014
AvRebecca Wictor
Den krämiga och lena pistagen gifter sig fint med det magra och lite söta lammköttet. Servera med potatisgratäng med fänkål och chèvre samt tomatsallad med rödlök och basilika.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Lammracks med pistagetäcke.
Lammracks med pistagetäcke.

4 personer

Tid: 25 minuter

Ingredienser:

8–12 lammracks eller lammkotletter

3 msk olivolja

2 vitlöksklyftor (finhackade)

1 dl blandade färska örter, typ timjan, basilika, rosmarin

1 citron, rivet skal från

salt och peppar

100 g pistagenötter

Blanda olja med finhackad vitlök, örter och citronskal och gnid in racksen med örtmarinaden. Salta och peppra och grilla på utegrillen eller i ugnen på 225° 3 minuter på varje sida. Skala och finhacka pistagenötterna och vänd de grillade racksen i nöthacket. Grilla ytterligare någon minut på varje sida.

Recept: Anna Jonassen Foto: Peter Phillips

Annons