Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Lammracks med ramslöksmos

14 maj, 2018
AvRedaktionen
Lammracks med ramslöksmos.
Saftiga lammracks med krämigt ramslöksmos. Ramslök finns hos de flesta välsorterade matbutiker (om du inte bor där den växer vilt). Går att ersätta med riven vitlök och purjolök.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Du behöver:

8 lammkotletter

½ tsk salt och färskmald svartpeppar

4 ramslöksblad

smör, till stekning

Ramslöksmos:

4 bakpotatisar

10 ramslöksblad

200 g färskost med vitlökssmak

salt och färskmald svartpeppar

Tillbehör:

1 knippe sparrisbroccoli

6–8 ramslöksblad

Gör så här:

Skala potatisarna och skär i stora tärningar. Koka i saltat vatten i cirka 15 minuter. Häll av vattnet och ånga av. Hacka ramslöken grovt. Vänd ner färskost och ramslök i kastrullen, lägg tillbaka potatisarna och mosa ihop allt. Smaka av med salt och peppar.

Salta och peppra lammkotletterna på båda sidor. Fräs ramslöksbladen hastigt i smör i het stekpanna. Ta från pannan, lägg i med smör och stek kotletterna, cirka 2–3 minuter på varje sida.

Koka sparrisbroccolin tills de är mjuka, men har lite tuggmotstånd.

Servera två lammkotletter per person, linda in dem i en fräst ramslökskvist. Klicka ut potatismos samt några sparrisbroccoli och färska ramslöksblad.

Lammracks med ramslöksmos.
Lammracks med ramslöksmos.

Av: Gitte Rasmussen
Foto: Christine Christianssen

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons