Lammracks med ramslöksmos
4 personer
Du behöver:
8 lammkotletter
½ tsk salt och färskmald svartpeppar
4 ramslöksblad
smör, till stekning
Ramslöksmos:
4 bakpotatisar
10 ramslöksblad
200 g färskost med vitlökssmak
salt och färskmald svartpeppar
Tillbehör:
1 knippe sparrisbroccoli
6–8 ramslöksblad
Gör så här:
Skala potatisarna och skär i stora tärningar. Koka i saltat vatten i cirka 15 minuter. Häll av vattnet och ånga av. Hacka ramslöken grovt. Vänd ner färskost och ramslök i kastrullen, lägg tillbaka potatisarna och mosa ihop allt. Smaka av med salt och peppar.
Salta och peppra lammkotletterna på båda sidor. Fräs ramslöksbladen hastigt i smör i het stekpanna. Ta från pannan, lägg i med smör och stek kotletterna, cirka 2–3 minuter på varje sida.
Koka sparrisbroccolin tills de är mjuka, men har lite tuggmotstånd.
Servera två lammkotletter per person, linda in dem i en fräst ramslökskvist. Klicka ut potatismos samt några sparrisbroccoli och färska ramslöksblad.
Av: Gitte Rasmussen
Foto: Christine Christianssen