Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Lammspett med chili och spiskummin

29 apr, 2014
AvRedaktionen
Lammspett med chili och spiskummin.
Eftersom det bor många japaner i Brasilien hittar man asiatiska influenser i köket, vilket förklarar risvinäger och mirin i den här marinaden.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 30 minuter (+ 3 timmars marinering)

Du behöver:

600 g lammfilé (skuren i bitar)

salt

Marinad:

3 tsk spiskumminfrön

8 röda chili (halverade och urkärnade)

4 vitlöksklyftor (skalade)

2 1/2 dl olivolja

3 msk mirin

2 tsk risvinäger

1 tsk torkad oregano

2 tsk salt

Gör så här:

För att göra marinaden: Torrosta spiskumminfröna. tillsätt chili, vitlök och hälften av olivoljan. låt steka på låg värme i ca 5 minuter. häll allt i en matberedare tillsammans med de andra ingredienserna och mixa tills allt har blandats, men ändå har lite bitar kvar. lägg köttet i en skål och häll över marinaden. låt marinera i kylen i 3-4 timmar. Trä köttet på grillspett, krydda dem med salt och grilla medan du vänder spetten kontinuerligt i cirka 7-8 minuter tills köttet är svagt rosa.

Lammspett med chili och spiskummin.
Lammspett med chili och spiskummin.

Av: David Rood
Foto: David Munns

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons