Lasagne med salsiccia, ricotta och spenat
24 jan, 2025
AvLouisa Lorang
Den lasagnen blir extra lyxig med salsiccia, ricotta och spenat och är ett suveränt alternativ för ett festligare tillfälle när många ska samlas runt bordet!
Annons
Lasagne med salsiccia, ricotta och spenat
Här använder vi bland annat pecorino, en lagrad italiensk fårost. Den kan bytas ut mot parmesan, om du föredrar det.
Annons
2 portioner
Tid: 20 minuter + tid i ugnen
Du behöver:
200 g färska salsicciakorvar
2 msk olivolja till stekning
3 vitlöksklyftor
300 g passerade tomater
250 g färsk babyspenat
Salt och peppar
100 g pecorino, finriven
250 g ricotta
1 boll mozzarella
250 g färska lasagneplattor
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200° varmluft. Kläm ut färsen ur korvarna i små klumpar och stek dem så de får lite färg.
- Hacka vitlöken och stek med korvfärsen i 3-5 minuter. Tillsätt passerade tomater och låt det koka upp.
- Vänd ner spenaten i såsen, krydda med salt och peppar.
- Blanda pecorinon och ricottan i en skål. Riv mozzarellan i små bitar och vänd ner den i ricottablandningen. Krydda väl med salt och peppar.
- Fördela lite tomatsås i botten av en ugnsform och lägg ett lager lasagneplattor ovanpå. Häll lite tomatsås över plattorna och fördela lite ricottablandning ovanpå. Bygg lager på lager tills allt är slut. Avsluta med ricottablandning på toppen. Grädda lasagnen i ugnen i ca 20 minuter, eller tills den är gyllene.
Foto: Rikke Westesen
Annons