Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Läskande isglass med smak av ingefära och citron

17 jul, 2017
AvThowe Wagner Larsson
Vad sägs om en kryddig och frisk isglass med smak av ingefära och citron? En riktig hit som balanseras av härlig sötma.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Saftig och smakrik isglass perfekt till semestertider. Foto och recept: Eat knit and diy

Vad är väl godare än hemmagjord glass? Den här isglassen har en friskhet, en viss krydda och en god sötma som tillsammans blir en riktig hit i solen.

Tips! Vill du göra en drink av receptet sparar du helt enkelt lite av sirapen och adderar vodka, sodavatten och is efter tycke och smak.

Annons

Du behöver:

3 dl ingefära (cirka 3 stora bitar)

0,5 liter socker

0,5 liter citronjuice (cirka 12 citroner)

1,8 liter vatten

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Gör så här:

1. Skala ingefäran och skär den i små bitar.

2. Häll ingefära, socker och 9 dl vatten i en kastrull.

3. Koka upp och låt det sedan sjuda i 45 minuter. Rör om då och då.

4. Ta av kastrullen från pannan och sila sirapen som bildats i en skål. Ställ skålen i kylen så den svalnar.

5. Pressa citronerna. Tips: lägg dem i mikron i 15-20 sekunder innan du pressar dem för att få ut ännu mer vätska.

Annons

6. När sirapen är kall blandar du 2,25 dl sirap med 9 dl vatten. Öka gärna mängden sirap om du vill ha det starkare. Tänk på att smaken blir svagare när glassen fryser.

7. Häll i glassformar och ställ i frysen. Låt de stå i frysen i någon timme innan du stoppar ner glasspinnar och ytterligare 5-6 timmar innan du äter dem.

Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.

 

Annons