Läskande isglass med smak av ingefära och citron
Vad är väl godare än hemmagjord glass? Den här isglassen har en friskhet, en viss krydda och en god sötma som tillsammans blir en riktig hit i solen.
Tips! Vill du göra en drink av receptet sparar du helt enkelt lite av sirapen och adderar vodka, sodavatten och is efter tycke och smak.
Du behöver:
3 dl ingefära (cirka 3 stora bitar)
0,5 liter socker
0,5 liter citronjuice (cirka 12 citroner)
1,8 liter vatten
Gör så här:
1. Skala ingefäran och skär den i små bitar.
2. Häll ingefära, socker och 9 dl vatten i en kastrull.
3. Koka upp och låt det sedan sjuda i 45 minuter. Rör om då och då.
4. Ta av kastrullen från pannan och sila sirapen som bildats i en skål. Ställ skålen i kylen så den svalnar.
5. Pressa citronerna. Tips: lägg dem i mikron i 15-20 sekunder innan du pressar dem för att få ut ännu mer vätska.
6. När sirapen är kall blandar du 2,25 dl sirap med 9 dl vatten. Öka gärna mängden sirap om du vill ha det starkare. Tänk på att smaken blir svagare när glassen fryser.
7. Häll i glassformar och ställ i frysen. Låt de stå i frysen i någon timme innan du stoppar ner glasspinnar och ytterligare 5-6 timmar innan du äter dem.
Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.