Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Latbröd

15 okt, 2013
AvSuzanne Ribbing
En variant på en tidig uppfinning, latmansbröd, av legendariska Anna Bergenström. Enklare kan det knappast bli: Ingen knådning, bara att röra en lös deg och hälla i smorda formar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Latbröd.
Latbröd.

2 bröd

Tips! Ingredienserna kan varieras i det oändliga. Man kan också pensla med vatten och strö över blå vallmofrön innan bröden gräddas. Segt, smakrikt, jättegott att rosta.

Du behöver:

6 dl vatten

1 pkt jäst

2 tsk salt

1 tsk socker

10 dl vetemjöl

2–3 dl rågsikt

1–2 msk brödkummin

Gör så här:

Blanda ingredienserna väl i en bunke och låt jäsa övertäckt i 1 timme. Rör om och låt jäsa ytterligare 1 timme.

Sätt ugnen på 275°. Häll i 2 smorda brödformar och låt jäsa 20–30 minuter. Ugnsgrädda i 12 minuter, vrid ner till 100° och låt stå 1 timme och 10 minuter.

Annons