Lyxig och lättlagad bjudmat på liten budget
14 nov, 2018
AvRedaktionen
En härlig helgmeny behöver inte kosta skjortan. Här har vi sparat på utgifterna, men inte på smakerna. Testa hela menyn, eller välj ut dina favoriter.
Annons
Bra bjudmat ska vara god, lättlagad, enkel att göra till många – och den får gärna vara prisvärd. Den här härliga helgmenyn bockar av alla punkter.
TILLTUGG:
Bruschetta med ricotta, rödpeppar och zucchini
Ricottan bildar en mild och len bas till pepparn.
Till receptet >>
FÖRRÄTT:
Ärtsoppa med chili, ingefära och kokosmjölk
Frysta ärter är suveränt att göra en grön och pigg soppa av.
Till receptet >>
HUVUDRÄTT:
Honungs- och senapsmarinerad fläskytterfilé
Med en marinad blir fläskytterfilén både saftig och smakrik.
Annons
Till receptet >>
TILLBEHÖR:
Grillad sparrispotatis med gräddfil
Frasiga och härliga med syrlig gräddfil som god kontrast.
Till receptet >>
TILLBEHÖR:
Gratinerad rödlök med citron
Knaprigt och gott tillbehör. Toppa med färsk timjan.
Annons
Till receptet >>
EFTERRÄTT:
Glassbakelse med citron och maräng
Flott och mycket god dessert. Ser mer avancerad ut än vad den är!
Till receptet >>
Av: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft
Annons