Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Lättlagad chokladbomb – som inte behöver bakas

03 okt, 2016
AvJoel Linde
Dulce de leche, färskost och massor med choklad. Vi älskar denna lättlagade Argentinska dessert, som kallas Chocotorta.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Hur sugna vi än är på något sött och gott kan arbetsbördan ofta komma emellan oss och sötsakerna. Men med ett så här enkelt recept och ett resultat som är stänga-in-sig-i-lägenheten-hela-dagen-gott ska det inte längre finnas några hinder.

Du behöver:

– 500 g färskost (cream cheese)

– 500 g karamelliserad mjölk (dulce de leche)

– Chokladmjölk

– 300 g mjölkchoklad

– 3 dl grädde

– 500 g chokladkex

Gör så här:

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

1. Vispa ihop färskosten med den karamelliserade mjölken

2. Doppa chokladkexen i chokladmjölken

3. Ta kexen från chokladmjölken och lägg ett tätt lager i en bakform

4. Täck med ett lager av färskostblandningen. Upprepa tills du har tre lager.

5. Ställ i kylen.

6. Hetta upp grädden och häll i en skål med chokladen. Låt stå i 5 minuter och rör om tills det är blandat.

7. Häll chokladen över kakan och ställ i kylen i ca 2 timmar.

Färdigt att servera!

Fler recept från ELLE:

Ät trendigt: Gör veganska godisremmar – på enbart två ingredienser

Ät trendigt: Gör du sötpotatischips i micron

Ät trendigt: Nyttig granolaglass med blåbär

Annons