Lättlagad och lyxig höstmeny av Markus Aujalay
18 okt, 2018
AvRedaktionen
Markus Aujalay är stjärna på att laga lättsam, lyxig mat och här lånar vi tre recept ur hans kokbok "Markus mat". Perfekta rätter att förgylla hösten med!
Annons
FÖRRÄTT:
Svamptoast med parmesan och persilja
Svamptoast toppad med riktigt med parmesanost och lite hackad persilja. Servera direkt när toasten är klar, då smakar den allra bäst!
Till receptet >>
HUVUDRÄTT:
Spaghetti med lammbolognese och riven getost
Prova varianten av bolognese på lammfärs för omväxlings skull. Att hetta till den med chiliflakes gör att smaken tar för sig rejält.
Till receptet >>
EFTERRÄTT:
Hjortron med vaniljkräm och rågsmulor
Nordiska smaker som friska hjortron och krispiga rågsmulor serveras med en läcker vaniljkräm. Ett perfekt avslut på en måltid!
Annons
Till receptet >>
Recept: Markus Aujalays
Ur: Markus mat (Nygren & Nygren)
Foto: Ingvar Eriksson
Annons