Lättlagad örtig matjessillskrans
17 dec, 2019
AvRedaktionen
Matjessill med en twist! Denna örtiga matjessillskrans är lätt att laga och dessutom annorlunda i sitt utförande. Garnera med dill och körvel.
Annons
6 portioner
Örtig matjessill:
2 stora potatisar
1 schalottenlök
6 matjessillfiléer
1 kokt eller inlagd rödbeta
3 msk kapris
1 dl fint hackad dill
½ dl fint hackad körvel
1 dl majonnäs
Salt och svartpeppar
Garnering:
Dill och körvel
Till servering:
Rostat rågbröd
Gör så här:
- Skala potatisarna och koka i lättsaltat vatten i 15 minuter.
- Låt kallna.
- Hacka schalottenlöken fint.
- Torka av sillfiléerna med hushållspapper och skär i tärningar.
- Skala och skär rödbetan i små klyftor.
- Hacka kaprisen grovt och hacka dillen fint.
- Vänd ner 2 msk av den hackade dillen i en skål ihop med lökhack och tärnad sill.
- Salta och peppra.
- Blanda återstående hackad dill med hackad körvel och majonnäs, smaka av med salt och peppar.
- Skär potatisarna i tärningar eller skivor.
- Lägg upp sillsalladen i en ring på en tallrik.
- Fördela potatis och rödbeta ovanpå.
- Garnera med lite dill och körvel och klicka lite örtmajonnäs här och där.
- Rostat rågbröd i skivor smakar gott till.
Av: Julie Hey
Foto: Betina Hastoft
LÄS MER:
Annons