Lax i curry med kokosmjölk
30 sep, 2015
AvCassandra Lindblom
En enkel gryta med lax i currysås med kokosmjölk som också kan smaksättas med limeblad, ingefära, koriander eller vad man är sugen på.
Annons
Du behöver:
200 g norsk lax
2 salladslökar
1 röd pepparfrukt
1 portion basmatiris
1 1/2 tsk curry
1/2 dl kokosmjölk
1/2 dl buljong
Salt och peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Torka av laxen så att den är torr och lägg på bakplåtspapper. Skölj salladslök och pepparfrukt, skär i strimlor och lägg dessa över laxen. Krydda med 1/2 tsk curry, salt och peppar. Vik bakplåtspappret över laxen och lägg paketet i ugnen cirka 20 minuter.
Skölj och koka riset enligt förpackningens instruktioner. Strö 1 tsk curry i en torr stekpanna och häll kokosmjölk och buljong över. Låt sjuda i cirka 10 minuter. Krydda med salt och peppar. Servera lax och grönsaker med kokossås och ris.
Annons