Lax- och linsbiffar med mangosalsa
Receptet är hämtat från hälsoprofilen Olga Rönnbergs kokbok ”Olgas mat” (Bonnier Fakta).
– Hälsa handlar inte om vad vågen visar. För mig är det viktigt med energi och ork. Här pratar vi proteinbomber! Både lax och linser är proteinrika livsmedel, säger Olga.
Lax- och linsbiffar
4 personer
Du behöver:
600 g laxfilé
4 ägg
2 dl röda eller gröna linser, kokta
salt efter smak
svartpeppar efter smak
1–1 ½ msk olivolja
Mangosalsa:
2 rödlökar
2 röda paprikor
400 g frysta mangotärningar, tinade
4 msk pressad lime eller citron
4 msk hackad färsk koriander
Gör så här:
Kör laxfilén i matberedare. Blanda ner äggen och linserna. Salta och peppra. Klicka ut röran till små biffar och stek i olja, cirka 2 minuter per sida.
Mangosalsa: Hacka lök och paprika. Blanda dessa med mangotärningar, citrussaft och koriander. Salta och peppra. Servera till biffarna.