Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Lax- och linsbiffar med mangosalsa

02 apr, 2019
AvRedaktionen
Proteinrika lax- och linsbiffar med mangosalsa.
De här goda och nyttiga biffarna med lax, ägg och linser är en riktig proteinbomb. Servera med valfri sallad och en frisk mangosalsa.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Receptet är hämtat från hälsoprofilen Olga Rönnbergs kokbok ”Olgas mat” (Bonnier Fakta).

– Hälsa handlar inte om vad vågen visar. För mig är det viktigt med energi och ork. Här pratar vi proteinbomber! Både lax och linser är proteinrika livsmedel, säger Olga.

Lax- och linsbiffar

4 personer

Du behöver:

600 g laxfilé

4 ägg

2 dl röda eller gröna linser, kokta

salt efter smak

svartpeppar efter smak

1–1 ½ msk olivolja

Mangosalsa:

2 rödlökar

2 röda paprikor

400 g frysta mangotärningar, tinade

4 msk pressad lime eller citron

4 msk hackad färsk koriander

Gör så här:

Kör laxfilén i matberedare. Blanda ner äggen och linserna. Salta och peppra. Klicka ut röran till små biffar och stek i olja, cirka 2 minuter per sida.

Mangosalsa: Hacka lök och paprika. Blanda dessa med mangotärningar, citrussaft och koriander. Salta och peppra. Servera till biffarna.

Lax- och linsbiffar med mangosalsa.
Lax- och linsbiffar med mangosalsa. Foto: Kristian Pohl och Frida Wismar

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons