Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Laxbowl med mango och krispiga grönsaker

01 nov, 2022
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på laxbowl med mango och krispiga grönsaker
En laxbowl laddad med mango, edamame och risnudlar passar lika bra till lunch som till middag!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood: Sotad broccoli med färskostBrand logo
Middag hos Wood: Sotad broccoli med färskost

Laxbowl med mango och krispiga grönsaker

Fyll en skål med lax och knapriga grönsaker. Med varmrökt lax går rätten snabbt att sno ihop.

Sväng ihop en god laxbowl med mango och krispiga grönsaker

4 portioner

Annons

Du behöver:

400 g varmrökt lax
250 g nudlar (t ex risnudlar)
1 gurka
1 mango
150 g frysta edamamebönor
1 knippe salladslök
2 msk sesamfrön att strö över

Gomadressing:

1 dl sesamfrön
2 msk tahini
2 msk japansk soja
2 msk äppelcidervinäger
1 msk flytande honung
2 msk sesamolja
¼ dl vatten

Gör så här:

  1. Plocka den varmrökta laxen i mindre bitar. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen och låt rinna av.
  2. Skölj gurkan och riv den i långa strimlor på ett rivjärn. Skala mangon och skär i tärningar. Tina edamamebönorna. Rensa salladslöken och skär i tunna, sneda skivor.
  3. Stek alla sesamfrön, både till topping och till dressingen, i en torr panna i 2–3 minuter, tills de är lätt gyllene och poppar. Låt svalna något och spara 2 msk till topping.
  4. Gomadressing: Mixa sesamfröna och resten av ingredienserna i en mixer eller minihackare för en krämig dressing. Lägg till lite mer vatten om dressingen är för tjock.
  5. Lägg nudlar, grönsaker och lax i serveringsskålar och strö över salladslök och sesamfrön. Servera dressingen i en skål bredvid.

Foto: Columbus Leth

Annons