Laxburgare med limedressing
25 aug, 2015
AvRedaktionen
Saftiga och goda laxburgare med smak av rosépeppar passar bra med en fräsch limedressing. Servera i bröd tillsammans med sallad och dressingen.
Annons
4 personer
Tid: 30 minuter
Du behöver:
400 g laxfilé
3 salladslökar
1 tsk rosépeppar
1/2 tsk salt
2 msk maizena
Limedressing:
1 ekologisk lime
1 dl crème fraiche
1 tsk flytande honung
salt och peppar
Gör så här:
Börja med att göra limedressingen. Tvätta limen och riv skalet. Blanda skalet med crème fraiche och honung. Smaka av med salt och peppar.
Montera kniven matberedartillsatsen på din köksmaskin och lägg i laxfilén. Kör någon knapp minut så att fiskköttet precis blir finfördelat. Hacka salladslöken fint för hand och stöt rosépeppar i en mortel eller på en skärbräda. Blanda ner lök och peppar tillsammans med salt och maizena. Rör om ordentligt och forma till 4 biffar. Stek i smör på medelhög värme.
Servera i bröd tillsammans med sallad och dressingen.
Annons