Laxceviche med mango, gurka och koriander
05 aug, 2017
AvRedaktionen
Ceviche är en latinamerikansk maträtt där man låter rå fisk marinera i bland annat lime, chili och koriander. Här ska laxen få mest plats, så gör störst bitar av den. Servera som förrätt i nubbeglas.
Annons
6 personer
Tid: 10 minuter + 3 timmar i kyl
Ingredienser:
300 g salmalax i tunna skivor
1 färsk mango, eller fryst (i bitar)
1/2 gurka (urkärnad och hackad)
1 rödlök (finhackad)
1 chili (urkärnad och finhackad)
3 lime, pressad saft
2 krukor färsk koriander (hackad)
flingsalt
Gör så här:
Rör samman alla ingredienser, smaka av med lite salt. Låt stå svalt i minst 3 timmar, rör om någon gång. Servera i små nubbeglas.
Av: Isabelle Olander
Foto: Lena Grenfelt
Recept: Filippa Löf-Ersson
Assistent: Emma Nilsson, Kevin Trandem
Annons