Laxgryta med räkor, chili, kokosmjölk och koriander
13 apr, 2015
AvRedaktionen
Lax gör sig utsökt till krämig kokosmjölk och chili som ger lite hetta. Testa den här grytan, en ny favorit! Servera med en limeklyfta och färsk koriander.
Annons
4 personer
Tid: 45 minuter
Du behöver:
1 vitlöksklyfta
1 röd chili
1 burk kokosmjölk, 400 g
1 dl vitt vin
1 fiskbuljongtärning
400 g laxfilé
50 g sockerärtor
4–6 nykokt färskpotatis
300 g färska skalade räkor
1 kruka färsk koriander
1 lime (i klyftor)
Gör så här:
Finhacka vitlök och chili och fräs utan att det ta färg i smör i en tjockbottnad gryta. Tillsätt kokosmjölk och vin och smula ner buljongtärningen. Låt koka upp. Skär laxen i kuber och lägg i grytan tillsammans med sockerärtor och låt allt sjuda tillsammans i cirka fem minuter. Lägg i den nykokta färskpotatisen och skalade räkor och låt allt bli varmt, koka inte – då blir räkorna sega. Servera med en limeklyfta och mycket färsk koriander för dem som gillar det. Byt annars ut mot persilja.
Annons