Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Laxgryta med räkor, chili, kokosmjölk och koriander

13 apr, 2015
AvRedaktionen
Lax gör sig utsökt till krämig kokosmjölk och chili som ger lite hetta. Testa den här grytan, en ny favorit! Servera med en limeklyfta och färsk koriander.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 45 minuter

Du behöver:

1 vitlöksklyfta

1 röd chili

1 burk kokosmjölk, 400 g

1 dl vitt vin

1 fiskbuljongtärning

400 g laxfilé

50 g sockerärtor

4–6 nykokt färskpotatis

300 g färska skalade räkor

1 kruka färsk koriander

1 lime (i klyftor)

Gör så här:

Finhacka vitlök och chili och fräs utan att det ta färg i smör i en tjockbottnad gryta. Tillsätt kokosmjölk och vin och smula ner buljongtärningen. Låt koka upp. Skär laxen i kuber och lägg i grytan tillsammans med sockerärtor och låt allt sjuda tillsammans i cirka fem minuter. Lägg i den nykokta färskpotatisen och skalade räkor och låt allt bli varmt, koka inte – då blir räkorna sega. Servera med en limeklyfta och mycket färsk koriander för dem som gillar det. Byt annars ut mot persilja.

Laxgryta med räkor, chili, kokosmjölk och koriander.
Laxgryta med räkor, chili, kokosmjölk och koriander.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons