Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Laxpytt med kikärter & grönsaker

04 nov, 2013
AvSuzanne Ribbing
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 20 minuter

Mat du mår bra av länge. Servera gärna med en klick citron- eller limeaioli. Här är tanken att skapa milda, nordiska (nåja) smaker. Vill du hetta till det så går det utmärkt att flirta med både thailändska och indiska kryddor.

400 g laxfilé, skinn- och benfri

2 röda paprikor

1 gul paprika

200 g sockerärter

1 bit purjolök

1 fänkål

1 msk olivolja

salt, peppar

1 burk kikärter, väl avrunna

4 äggulor

dill, färsk

Tärna laxen grovt. Skala, ansa och skär grönsakerna i ungefär lika stora bitar som laxen. Fräs grönsakerna i en stekpanna med lite olivolja och krydda med salt och peppar. Tillsätt kikärter när det börjar bli klart.

Lägg laxbitarna i en varm stekpanna och vänd dem hastigt. De ska helst vara råa i mitten – genomstekt lax är aptrist.

Servera den knapriga grönsakswoken med laxtärningar och rå äggula i sin skalhalva (tvätta äggskalet för att undvika bakterier). Avsluta med en rejäl nypa finhackad dill och salta och peppra lite extra.

Annons