Laxröra med ärtskott och rostat rågbröd
23 feb, 2024
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Förvandla varmrökt lax till en krämig röra och servera tillsammans med krispigt rostat rågbröd.
Annons
Laxröra med ärtskott och rostat rågbröd
Härligt krämig laxrätt med krispiga ärtskott på toppen.
Annons
4 portioner
Du behöver:
250 g varmrökt lax
½ rödlök
1 kruka gräslök
2 msk crème fraiche
2 msk majonnäs
½ tsk dijonsenap
2 tsk citronsaft
Salt och peppar
1 msk kapris
Till servering:
4 skivor bröd
1 msk olivolja
1 tsk flingsalt
1 näve ärtskott
Gör så här:
- Ta bort skinnet från laxen och finfördela köttet med 2 gafflar. Skala och finhacka rödlöken. Rör ihop crème fraiche, senap och citronsaft i en skål och smaka av med salt och peppar. Vänd ihop med lax, rödlök, gräslök och avrunnen kapris och lägg upp i 4 små portionsskålar eller glas. Kyl fram till servering.
- Pensla brödskivorna med olja, salta med flingsalt och stek dem spröda på bägge sidor i en stekpanna. Skär i smala stavar. Toppa röran med ärtskott och servera med rostade brödsstavar.
Foto: Stine Christianssen
Annons