Laxsallad med bacon, krutonger och parmesandressing
15 apr, 2017
AvRedaktionen
Matig sallad med lax, bacon, brödkrutonger och parmesandressing. Krispigt, salt bacon lyfter salladen till ny nivå!
Annons
2 personer
Tid: 20 minuter
Du behöver:
6 skivor bacon
2 laxfiléer
2 skivor vitt bröd
1/2 huvud krispsallad
1/4 gurka
8 små röda eller gula tomater
salt och peppar
Dressing:
1 dl riven parmesanost
2 msk majonnäs
2 msk crème fraiche
en skvätt färskpressad citronsaft
salt och peppar
Gör så här:
Stek baconet krispigt i het stekpanna. Behåll baconfettet i stekpannan. Krydda laxfiléerna med salt och peppar. Skär brödskivorna till mindre krutonger och stek laxen ett par minuter per sida och brödet i samma panna som baconet. Skölj alla grönsaker, skär gurkan i skivor och dela tomaterna. Rör ihop dressingen och smaka av med salt och peppar. Blanda grönsakerna med dressingen och toppa med bacon, lax och krutonger.
Recept och foto: Jennie Benjaminsson
Annons