Laxsallad med fruktsalsa
28 maj, 2021
AvRedaktionen ELLE
Tro det eller ej men rökt lax är som gjort för att ätas med mango, päron och äpple. Servera en med sötsyrlig dressing av honung och lime. Passar utmärkt som en lyxig lunch hemma!
Annons
Laxsallad med fruktsalsa
Laxens rökiga sälta gifter sig perfekt med sötman från mango, päron och äpple.
4 portioner
Du behöver:
250 g varmrökt lax
1 frisésallatshuvud
1 ekbladssallatshuvud
1–2 mangofrukter
3 äpplen
3 päron
20 blåa druvor
Dressing:
2 lime
6 msk god olivolja
2 msk honung
Salt och svartpeppar
Till servering:
1 knippe färsk dill
Bröd
Gör så här:
- Fördela laxen i mindre bitar med hjälp av två gafflar och ställ åt sidan. Skölj och torka de båda sallatssorterna. Riv bladen i mindre bitar och fördela på ett stort fat eller i en skål. Skala mangon och skär mango, äpplen och päron i små tärningar. Halvera druvorna.
- Pressa saften ur limen. Blanda med olja och honung, smaka av med salt och peppar. Fördela frukten och den finfördelade laxen över salladen, häll dressing över.
- Hacka dillen grovt och strö över salladen. Servera gärna med gott bröd till.
Recept: Line Holt Nielsen, Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft
Annons