Middagstips: Laxspett med soja
Fräscht, lätt och mättande. Passar lika bra till vardags som till fest.
Ett recept att spara helt enkelt.
Laxspett med soja och sesamfrön:
1 person
Tid: 30 minuter
200 g norsk lax
Träspett
Olja till stekning
125 g vitkål
2 msk vinäger
1 tsk socker
Salt och peppar
1 msk sesamfrön
Marinad:
1/2 dl soja
1/2 lime (skal)
socker, salt och peppar
Till servering:
basmati- eller jasminris
Torka laxen, skär i tärningar och trä på träspett.
Skölj riset och koka enligt instruktioner på förpackningen.
Rör ihop ingredienserna för marinaden och vänd laxspetten i hälften av marinaden. Stek spetten i en panna med matfett. Vänd med jämna mellanrum.
Skär vitkålen i tunna strimlor, häll vinäger, socker, salt och peppar över och krama in detta i kålen.
Rosta sesamfrön i en stekpanna tills de får färg. Strö dem över laxspetten och servera med ris, sallad och resten av marinaden.