Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Laxtartar med avokado

10 feb, 2016
AvRedaktionen
Laxtartar med avokado.
Kan det bli enklare? Bara att hacka ihop lax och servera med avokado, crème fraiche och rom av valfri sort. Bjud gärna på en bit rostat surdegsbröd till.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 15 minuter

Du behöver:

200 g kallrökt lax

150 g rimmad lax

nymald svartpeppar

1/2 avokado

2 msk crème fraiche

80 g rom av valfri sort

några droppar god olivolja

Gör så här:

Finhacka laxsorterna, blanda och mal i ordentligt med peppar. Forma fyra ”puckar” med hjälp av ett runt kakmått eller gör en snygg hög på 4 assietter. Skiva avokadon tunt och lägg ovanpå. Lägg på en liten klick crème fraiche och toppa med rom. Strö lite rom runtomkring och droppa på lite olja. Peppra lite till.

Laxtartar med avokado.
Laxtartar med avokado.

Av: Liselotte Forslin
Foto: Ulrika Ekblom
Assistent och modell: Ellinor Kolmodin

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons