Laxtartar med avokado
10 feb, 2016
AvRedaktionen
Kan det bli enklare? Bara att hacka ihop lax och servera med avokado, crème fraiche och rom av valfri sort. Bjud gärna på en bit rostat surdegsbröd till.
Annons
4 personer
Tid: 15 minuter
Du behöver:
200 g kallrökt lax
150 g rimmad lax
nymald svartpeppar
1/2 avokado
2 msk crème fraiche
80 g rom av valfri sort
några droppar god olivolja
Gör så här:
Finhacka laxsorterna, blanda och mal i ordentligt med peppar. Forma fyra ”puckar” med hjälp av ett runt kakmått eller gör en snygg hög på 4 assietter. Skiva avokadon tunt och lägg ovanpå. Lägg på en liten klick crème fraiche och toppa med rom. Strö lite rom runtomkring och droppa på lite olja. Peppra lite till.
Av: Liselotte Forslin
Foto: Ulrika Ekblom
Assistent och modell: Ellinor Kolmodin
Annons