Laxtartar med vaktelägg och löjrom
12 stycken
Tid: 20 minuter
Du behöver:
200 g salmalax
6 vaktelägg
1 dl majonnäs
1 msk vit misopasta
2–3 skivor ljust bröd
ca 4 msk löjrom
kryddgrönt till garnering
Gör så här:
Finhacka den råa laxen. Koka upp vatten i en kastrull. Lägg ner vakteläggen, sänk värmen och sjud äggen i 4 minuter. Skölj med kallt vatten och skala. Skär äggen i halvor. Rör ihop majonnäs och misopasta, smaka av. Rosta brödskivorna. Tryck ner en smord utstansningsring i en brödskiva och fyll den med cirka 1 msk lax. Lyft upp ringen och fortsätt på samma sätt med resten av brödet och laxen. Lägg en ägghalva på varje laxtorn, toppa med en liten klick misomajonnäs och löjrom. Garnera med lite kryddgrönt som till exempel smörgåskrasse eller timjan.
Av: Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman
Foto: Stefan Wettainen