Leilas halstrade tonfisksashimi med avokadosallad
22 mar, 2017
AvRedaktionen
Den här goda rätten med halstrad tonfisksashimi och avokadosallad innehåller en massa nyttiga fetter och precis så mycket hetta som du själv vill ha.
Annons
4 personer
Tid: 25 minuter
Du behöver:
4 avokado
1 stor gurka
1 stor mango
1/2 röd mild chili (finhackad)
1 kruka koriander
flingsalt
svartpeppar från kvarn
5 droppar sesamolja
100 g pinjenötter
500 g färsk tonfisk (av sushikvalitet)
1 dl sesamfrö (svarta och vita)
olivolja
Dressing:
1/2 dl japansk soja
1 citron (saften)
Till servering:
lime
Gör så här:
- Tärna avokado, gurka och mango och blanda med chili, koriander, salt, svartpeppar och sesamolja.
- Rosta pinjenötterna med lite flingsalt i en het och torr stekpanna.
- Krydda tonfisken med flingsalt och svartpeppar och rulla den i sesamfrön.
- Halstra tonfisken hastigt i lite olja i en het stekpanna så att den får stekyta runtom (men den ska fortfarande vara helt rå inuti).
- Skiva fisken i skivor och lägg dem efter varandra på ett fat med salladen bredvid.
- Blanda samman soja och citronsaft och skeda det över fisken.
Recept: Leila Lindholm
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Fler recept hittar du här.
Annons