Leilas kyckling med grillad avokado och majssalsa
6 personer
Tid: 40 minuter
Du behöver:
5–6 kycklingfiléer
olivolja
flingsalt och svartpeppar (från kvarn)
3 majskolvar
1 mild röd spansk peppar
1/2 knippe salladslök
1/2 vitlöksklyfta
3 avokado
saft av 2 limefrukter
2 msk agavesirap eller flytande honung
flingsalt och svartpeppar från kvarn
Limeyoghurt:
4 dl grekisk yoghurt
1 msk honung
1/2–1 lime (saft + rivet skal)
1 tsk olivolja
salt och svartpeppar (efter smak)
Gör så här:
Blanda alla ingredienser till limeyoghurten. Ställ svalt. Sätt ugnen på 175° varmluft eller tänd grillen. Ringla lite olivolja över kycklingfilén, salta och peppra. Grilla kycklingen på grillen till 70° innertemperatur (alternativt i en het grillpanna i cirka 2 minuter på varje sida. Ställ sedan kycklingen i ugnen i cirka 10–15 minuter).
Skär av majskornen från stammen av majskolven, blanda dem med lite olivolja, salt och peppar i en skål och rosta dem sedan hårt i en torr stekpanna. Blanda majsen med 1/2 fin hackad chili, salladslök och finhackad vitlök. Dela varje avokado på fyra, ringla över lite olivolja, salta, peppra och grilla på hög värme. Pressa lime i en skål och krydda med den an dra halvan av den finhackade chilin. Tillsätt agavesirap, salta och peppra. Ringla i 2 msk olivolja under vispning, smaka av och se om det behövs med salt eller peppar. Servera kycklingen med avokado och majssalsa samt lime yoghurt och dressingen i skålar bredvid.
Recept: Leila Lindholm
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Fler recept hittar du här.