Leilas skinny pulled pork med rostad sötpotatis
Pulled pork:
6 personer
Tid: 6 timmar och 30 minuter
Du behöver:
1,2 kg kotlettrad (alternativt picknickbog av gris)
olivolja
Spice rub:
2 msk salt
2 msk strösocker
2 msk farinsocker
2 msk spiskummin
2 msk chilipulver
2 msk kanel
1 msk cayennepappar
4 msk paprika
Gör så här:
Sätt ugnen på 120°, varmluft. Blanda alla kryddor i en skål. Ringla lite olivolja över köttet. Klappa sedan in det med spice rub, men undvik att gnida in kryddorna. Lägg köttet på en ugnsplåt och stek det i ugnen i 4–6 timmar eller tills det når en innertemperatur på cirka 78–80°. Ta ut köttet och låt det vila inlindat i smörpapper i 30–60 minuter.
Rostad sötpotatis:
6 personer
Tid: 50 minuter
Du behöver:
6 sötpotatisar
olivolja
flingsalt
3 dl grekisk yoghurt
1/2 knippe salladslök
Gör så här:
Sätt ugnen på 250°, varmluft. Koka potatisarna med skal i välsaltat vatten tills de är al dente (prova med en sticka). Låt dem svalna och dela dem sedan på längden till halvor. Pensla olivolja över snittytan och salta. Rosta halvorna i ugnen i tills de fått färg. Servera med en klick grekisk yoghurt och toppa med fint skivad salladslök.