Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Kolafudge med Amarula

16 nov, 2015
AvCassandra Lindblom
Låt den här ljuvliga fudgen smälta i munnen så kommer smaken av len Amarula att uppenbara sig.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Kolafudge med Amarula.
Kolafudge med Amarula.

Ingredienser:

3 dl socker

100 g mörk choklad, minst 70 % kakao

3 msk ljus sirap

1 dl Amarula Cream

1⁄2 dl grädde

30 g smör

1 msk vaniljsocker

Gör så här:

Mät upp socker, choklad, sirap, Amarula Cream och grädde i en tjockbottnad kastrull. Koka upp under omrörning. Låt koka kraftigt 7-10 min och rör om då och då. Gör kulprovet för att se när smeten har lagom konsistens (droppa lite smet i kallt vatten, när det går att forma smeten till en kula med fingrarna är den lagom).

Lyft av grytan från värmen och tillsätt rumstempererat smör och vaniljsocker. Vispa med elvisp ca 5 min medan smeten svalnar. Smeten ska bli tjock och det ska bli spår efter visparna. Börja vispa försiktigt och öka farten efter hand. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd form (ca 20x20cm) och ställ svalt. När fudgen stelnat skär du den i bitar.

Annons