Libanesisk råbiff med löjrom på danskt rågbröd
05 okt, 2015
AvRedaktionen
Med miniråbiffar som tilltugg på festen kommer du garanterat att imponera på gästerna.
Annons
12 tilltugg
Du behöver:
400 g oxfilé
1 rödlök
2 msk olivolja
1–2 tsk spiskummin
1⁄2 mild röd chilifrukt
1 kruka färsk mynta
6 skivor danskt rågbröd
40 g löjrom
Flingsalt
Svartpeppar från kvarn
Gör så här:
Putsa och ta bort eventuella senor från oxfilén. Skrapa eller mixa den till råbiff. 2. Finhacka rödlöken. Lägg undan en matsked till garnering.
Smaksätt oxfilén med rödlök, olivolja, spiskummin, finhackad chili, fint skuren mynta, flingsalt och svartpeppar. Smaka av.
Skär ut rundlar av rågbrödet och fördela råbiffen på varje brödbit, gärna med hjälp av en mindre stans. 5. Servera med löjrom på toppen och strö över lite finhackad rödlök.
Annons