Limefromage med yuzu
24 feb, 2023
AvLouisa Lorang
Limefromage är en frisk dessert som piggar upp efter en tung middag. Smaksätt med yuzu och garnera med små påskägg.
Annons
Limefromage med yuzu
Pigg och citrussmakande.
4 portioner
Annons
Du behöver:
3 ägg
1 ¼ dl strösocker
2 dl vispgrädde
3 gelatinblad
2 lime
½ dl yuzusaft
Till servering:
50 g vit choklad
1 lime
Små påskägg
1 näve röd oxalis
Gör så här:
- Dela äggen i gulor och vitor. Vispa gulorna ljusa och luftiga med hälften av sockret med elvisp. Vispa tills sockret är helt upplöst. Vispa grädden med elvisp. Lägg gelatinet i en skål med kallt vatten i 5 minuter.
- Vispa äggvitorna fasta med elvisp i en ren skål. Vispa försiktigt ner resten av sockret, lite i taget. Skölj limefrukterna, riv skalen fint och pressa saften. Krama ur gelatinbladen och smält dem i en kastrull i det vatten som är kvar. Tillsätt lime- och yuzusaft. Rör ner gelatinet i äggulorna och limeskal efter smak. Vänd försiktigt ner vispgrädden och till sist äggvitorna. Fördela fromagen i 4 små skålar eller glas och ställ kallt i minst 3 timmar, gärna över natten.
- Pynta med hyvlad vit choklad, en limeskiva, påskägg och oxalis. Servera genast.
Foto: Columbus Leth och Lene Samsø
Annons