Limemarinerade jordgubbar med vaniljparfait
24 maj, 2024
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Limemarinerade jordgubbar med vaniljparfait är sommar serverat i en liten skål!
Annons
Limemarinerade jordgubbar med vaniljparfait
Ge jordgubbarna en liten smakskjuts med lime, mynta och socker.
Annons
4 portioner
Du behöver:
500 g jordgubbar
1 lime
2 msk strösocker
1 näve färska myntablad
Vaniljparfait:
½ vaniljstång
Ca ¾ dl (50 g) florsocker
2 äggulor
1 knivsudd salt
2 ½ dl vispgrädde
Till servering:
1 lime
Ev ätbart guldpulver
Gör så här:
- Vaniljparfait: Snitta vaniljstången, skrapa ur kornen och mortla dem tillsammans med lite av florsockret. Vispa äggulor, vanilj och resten av florsockret ljust och luftigt i en bunke med en elvisp. Tillsätt salt. Vispa grädden till ett mjukt skum och vänd försiktigt ner i äggblandningen. Fördela vaniljparfaiten i små runda silikonformar, 6-7 cm i diameter. Släta till ovansidan. Låt parfaiten stå i frysen i minst 8 timmar.
- Skölj och snoppa jordgubbarna. Skär dem i kvartar. Finriv limeskalet och pressa ur all saft ur frukten. Blanda limeskal, saft, socker och finhackade myntablad i en skål. Vänd runt jordgubbarna i blandningen och låt dem marinera i kylskåpet 1 timme. Vänd försiktigt runt i skålen några gånger under tiden.
- Servering: Fördela de marinerade jordgubbarna i 4 skålar. Lossa parfaiten ur formarna och lägg ovanpå jordgubbarna. Garnera med finrivet limeskal och strö eventuellt över lite guldpulver.
Foto: Columbus Leth
Annons