Populärt: MatDrinkarVegetarisktAlla receptSommarmatVintips till middagen

Limemarinerade jordgubbar med vaniljparfait

24 maj, 2024
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på limemarinerade jordgubbar med vaniljparfait
columbus leth
Limemarinerade jordgubbar med vaniljparfait är sommar serverat i en liten skål!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du goda sandwichkakor hemmaBrand logo
Så gör du goda sandwichkakor hemma

Limemarinerade jordgubbar med vaniljparfait

Ge jordgubbarna en liten smakskjuts med lime, mynta och socker.

Annons

4 portioner

Du behöver:

500 g jordgubbar
1 lime
2 msk strösocker
1 näve färska myntablad

Vaniljparfait:

½ vaniljstång
Ca ¾ dl (50 g) florsocker
2 äggulor
1 knivsudd salt
2 ½ dl vispgrädde

Till servering:

1 lime
Ev ätbart guldpulver

Gör så här:

  1. Vaniljparfait: Snitta vaniljstången, skrapa ur kornen och mortla dem tillsammans med lite av florsockret. Vispa äggulor, vanilj och resten av florsockret ljust och luftigt i en bunke med en elvisp. Tillsätt salt. Vispa grädden till ett mjukt skum och vänd försiktigt ner i äggblandningen. Fördela vaniljparfaiten i små runda silikonformar, 6-7 cm i diameter. Släta till ovansidan. Låt parfaiten stå i frysen i minst 8 timmar.
  2. Skölj och snoppa jordgub­barna. Skär dem i kvartar. Finriv limeskalet och pressa ur all saft ur frukten. Blanda limeskal, saft, socker och finhackade myntablad i en skål. Vänd runt jordgubbarna i blandningen och låt dem marinera i kylskåpet 1 timme. Vänd försiktigt runt i skålen några gånger under tiden.
  3. Servering: Fördela de marinerade jordgubbarna i 4 skålar. Lossa parfaiten ur formarna och lägg ovanpå jordgubbarna. Garnera med finrivet limeskal och strö eventuellt över lite guldpulver.

Foto: Columbus Leth

Annons