Lingonsill
18 dec, 2012
AvJenny Norberg
Här ger lingon och pepparrot smak åt sillfiléerna. De röda bären tillför både fruktighet och en aning beska, medan den peppriga roten bidrar med ett pikant smaktillskott. Det här är en god och annorlunda sillinläggning med bett. Ät den gärna till knäckebröd brett med örtsmör.
Annons
1 burk
Du behöver:
420 g urvattnade skinnfria saltsillar (2 burkar)
2 silverlökar
1 syrligt grönt äpple
2 msk pepparrot (riven)
ev lingon till garnering
Till lagen:
3 dl vatten
2 dl strösocker
3/4 dl ättika (24 procent)
2 dl lingon (färska eller frysta)
Gör så här:
Koka upp vatten, socker, ättika och lingon. Låt lagen kallna. Skölj sillfiléerna noga och skär dem i centimetertjocka bitar. Skiva löken tunt och kärna ur, skala och tärna äpplet. Riv pepparroten. Varva sill, lök, äpple, pepparrot och lag i en kruka eller burk. Låt stå i minst 2 dygn med lock. Servera direkt ur burken eller slå upp sillen i en skål och garnera med lite färska lingon.
Annons