Linguine med chorizo och räkor
10 jan, 2020
AvRedaktionen
Bjud på smakrik pasta med sting! Denna linguine med chorizo och räkor är en riktig vinnare. Garnera med mangold och basilika.
Annons
4 portioner
Linguine med chorizo och räkor:
300 g linguine
100 g torkad chorizo
1/2 vitlöksklyfta
1 msk olivolja till stekning
500 g skalade ishavsräkor
Avokadopesto:
40 g pinjekärnor
1 klyfta vitlök
1 bunt basilika
1 mogen avokado
1/2 ekologisk citron, saften
2 msk olivolja
100 g fetaost
Garnering:
Mangold
Några basilikablad
Gör avokadopeston så här:
- Rosta pinjekärnorna i en torr stekpanna.
- Lägg dem i en minihackare tillsammans med skalad vitlök och basilikablad.
- Gröp ut avokadoköttet med en sked och lägg i minihackaren.
- Tillsätt citronsaft, olja och feta och mixa till en jämn och smidig pesto.
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Slå av vattnet.
- Skär chorizon i skivor.
- Skala och hacka vitlöken.
- Stek vitlöken i olja i 1 minut.
- Tillsätt chorizo och stek på medelvärme i 3 minuter.
- Tillsätt räkor och stek 1 minut.
- Vänd ner pastan bland chorizo och räkor.
- Servera rätten direkt från pannan, strö basilika och mangold över och ställ fram avokadopeston som tillbehör.
Av: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Betina Hastoft
LÄS MER:
Annons