Linguine med krabba, tomater och fänkål
Linguine med krabba, tomater och fänkål
2 personer
Tid: 30 minuter
Snabbt, gott och somrigt! Mer kan man inte
begära av en pasta!
olivolja
400 g små plommontomater (halverade)
1 röd chili (urkärnad och hackad)
2 tsk fänkålsfrön (lätt krossade)
salt och peppar
150 g linguine
100 g krabbkött
1 näve slätbladig persilja (hackad)
Värm 1 msk olivolja i en traktörpanna och lägg i tomaterna. Strö över chili och fänkålsfrön. Salta och peppra och fräs på låg värme i cirka 3–5 minuter tills tomaterna mjuknat, men fortfarande behåller sin form. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Låt rinna av och men spara kokvattnet. Häll tillbaka pastan i kastrullen, rör ner krabbköttet och det mesta av persiljan. Häll över kokvattnet lite i taget tills krabbköttet blir varmt och så pass krämigt att det fastnar runt pastan. Vänd försiktigt ner tomaterna, provsmaka och se om det behövs mer salt och peppar. Strö sedan över det sista av persiljan och servera genast.