Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Linguine med krabba, tomater och fänkål

11 mar, 2014
AvSofie Nyblin
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
0031_EMV1104.pdf

Linguine med krabba, tomater och fänkål

2 personer

Tid: 30 minuter

Snabbt, gott och somrigt! Mer kan man inte

begära av en pasta!

olivolja

400 g små plommontomater (halverade)

1 röd chili (urkärnad och hackad)

2 tsk fänkålsfrön (lätt krossade)

salt och peppar

150 g linguine

100 g krabbkött

1 näve slätbladig persilja (hackad)

Värm 1 msk olivolja i en traktörpanna och lägg i tomaterna. Strö över chili och fänkålsfrön. Salta och peppra och fräs på låg värme i cirka 3–5 minuter tills tomaterna mjuknat, men fortfarande behåller sin form. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Låt rinna av och men spara kokvattnet. Häll tillbaka pastan i kastrullen, rör ner krabbköttet och det mesta av persiljan. Häll över kokvattnet lite i taget tills krabbköttet blir varmt och så pass krämigt att det fastnar runt pastan. Vänd försiktigt ner tomaterna, provsmaka och se om det behövs mer salt och peppar. Strö sedan över det sista av persiljan och servera genast.

Annons