Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Linguine med svamp och hasselnötter

12 feb, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på linguine med svamp och hasselnötter
Lingune med svamp är den perfekta rätten när du vill ha något lättlagat och gott. Varför? Svamp är en råvara som inte behöver fixas och trixas så mycket med. För att verkligen få fram umamin räcker det med att steka svampen i lite olivolja med salt och peppar. Mer än så behövs inte!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
10 heta mat- och dryckestrender 2021Brand logo
10 heta mat- och dryckestrender 2021

Linguine med svamp och hasselnötter

Fördelen med det här receptet är att du kan använda vilken svamp du vill! Kantareller, ostronskivling, champinjoner – möjligheterna är oändliga!

Så lagar du linguine med svamp och hasselnötter

4 portioner

Du behöver:

400 g linguine
300 g ostronskivling
150 g shiitake
150 g skogschampinjoner
2 msk olivolja
40 g rostade hasselnötter
Salt och svartpeppar

Till servering:

1 handfull bladpersilja, hackad
50 g riven parmesan

Gör så här:

  1. Koka pastan al dente i lättsaltat vatten.
  2. Ansa svampen och skär i mindre bitar. Stek i olivolja i 4–6 minuter. Tillsätt rostade hasselnötter och stek vidare i 1–2 minuter.
  3. Vänd ner den kokta pastan, smaka av med salt och peppar. Fördela på tallrikar, strö persilja och parmesan över och servera genast.

Recept: Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft

LÄS MER: Festfin pasta – 4 goda recept att bjuda på

Annons