Bjud på linguine med tomater, dill och musslor
10 jan, 2022
AvRedaktionen ELLE
Bjud på en lyxig pasta med tomater, dill och musslor. Välj musslorna du föredrar eller efter vad som finns tillgängligt i skaldjursdisken!
Annons
Linguine med tomater, dill och musslor
Använd blåmusslor eller vongole, eller en blandning av olika musslor, efter tillgång och smak.
4 portioner
Du behöver:
1 kg musslor
400 g linguine
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
4 msk olivolja till stekning
100 g dadeltomater
1 ½ dl vitt vin
1 stort knippe dill
3 msk mascarpone
1 ekologisk citron, skal och saft
Garnering:
Dill
Gör så här:
- Rengör och sortera musslorna. Kassera de öppna och skadade. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
- Skala lök och vitlök och stek i olja i en panna. Skölj och halvera tomaterna och låt dem koka med i 2 minuter. Häll på vin, låt det ånga bort och tillsätt musslorna. Ånga musslorna i 2 minuter under lock. Rör om och ånga dem i ytterligare 1 minut under lock.
- Mixa dillen med mascarpone, citronsaft och fint rivet citronskal med stavmixer. Blanda ner blandningen i den nykokta pastan.
- Vänd ner pastan och lite kokande vatten i musslorna. Garnera eventuellt med mer dill på toppen.
Recept: Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Betina Hastoft
Annons