Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Bjud på linguine med tomater, dill och musslor

10 jan, 2022
AvRedaktionen ELLE
Recept på linguine med tomater, dill och musslor
Bjud på en lyxig pasta med tomater, dill och musslor. Välj musslorna du föredrar eller efter vad som finns tillgängligt i skaldjursdisken!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällenBrand logo
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

Linguine med tomater, dill och musslor

Använd blåmusslor eller vongole, eller en blandning av olika musslor, efter tillgång och smak.

Så gör du linguine med tomater, dill och musslor

4 portioner

Du behöver:

1 kg musslor
400 g linguine
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
4 msk olivolja till stekning
100 g dadeltomater
1 ½ dl vitt vin
1 stort knippe dill
3 msk mascarpone
1 ekologisk citron, skal och saft

Garnering:

Dill

Gör så här:

  1. Rengör och sortera musslorna. Kassera de öppna och skadade. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Skala lök och vitlök och stek i olja i en panna. Skölj och halvera tomaterna och låt dem koka med i 2 minuter. Häll på vin, låt det ånga bort och tillsätt musslorna. Ånga musslorna i 2 minuter under lock. Rör om och ånga dem i ytterligare 1 minut under lock.
  3. Mixa dillen med mascarpone, citronsaft och fint rivet citronskal med stavmixer. Blanda ner blandningen i den nykokta pastan.
  4. Vänd ner pastan och lite kokande vatten i musslorna. Garnera eventuellt med mer dill på toppen.

Recept: Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Betina Hastoft

Annons