Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Linguine vongole med chili och vitlök

10 mar, 2014
AvSofie Nyblin
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
emv0902-029-1

Linguine vongole med chili och vitlök

4 personer

Tid: 20 minuter

Kolla musslorna (gäller färska), om någon är öppen, knacka på den och om den inte sluter sig, släng den.

800 g musslor (tvättade)

300 g linguine

olivolja

2 vitlöksklyftor

2 röda chili (fint skivad)

1 glas vitt vin

1 litet knippe persilja (hackad)

Koka pastan enligt instruktionerna på paketet. Hetta upp en rejäl skvätt olivolja i en stor låg kastrull med lock. Tillsätt vitlök och chili och låt sjuda ett par minuter. Häll i musslorna och vinet, lägg på locket och låt puttra några minuter tills musslorna har öppnat sig (släng eventuellt oöppnade). Häll av pastan och tippa ner den i musselkastrullen tillsammans med persiljan. Rör ihop alltsammans och servera.

Av: Janine Ratcliffe Foto: Brett Stevens

Annons