Linguine vongole med chili och vitlök
Linguine vongole med chili och vitlök
4 personer
Tid: 20 minuter
Kolla musslorna (gäller färska), om någon är öppen, knacka på den och om den inte sluter sig, släng den.
800 g musslor (tvättade)
300 g linguine
olivolja
2 vitlöksklyftor
2 röda chili (fint skivad)
1 glas vitt vin
1 litet knippe persilja (hackad)
Koka pastan enligt instruktionerna på paketet. Hetta upp en rejäl skvätt olivolja i en stor låg kastrull med lock. Tillsätt vitlök och chili och låt sjuda ett par minuter. Häll i musslorna och vinet, lägg på locket och låt puttra några minuter tills musslorna har öppnat sig (släng eventuellt oöppnade). Häll av pastan och tippa ner den i musselkastrullen tillsammans med persiljan. Rör ihop alltsammans och servera.
Av: Janine Ratcliffe Foto: Brett Stevens