Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Lins- och kikärtsburgare med picklade morötter

19 apr, 2022
AvGitte Heidi Rasmussen
Recept på lins- och kikärtsburgare med picklade morötter
Här är vegoburgaren som alla kommer älska – lins- och kikärtsburgare med picklade morötter och chilimajonnäs.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällenBrand logo
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

Lins- och kikärtsburgare med picklade morötter

Helgröna och galet goda!

Bjud på lins- och kikärtsburgare med picklade morötter

4 personer

Du behöver:

4 hamburgerbröd, fullkorn
2 msk chilimajonnäs
1 frisésalladshuvud
1 knippe vattenkrasse

Linsbiff:

150 g kokta linser
1 burk kikärter
200 g morötter
2 msk vetemjöl
1 msk grillkrydda
1 ägg
Salt och peppar
1 msk smakneutral olja

Picklade morötter:

2 morötter
1 dl äppelcidervinäger
1 msk honung

Gör så här:

  1. Skölj linser och kikärter och låt rinna av. Skär morötterna i mindre bitar och koka dem mjuka i cirka 15 minuter.
  2. Finhacka linser, kikärtor och morötter i en matberedare. Rör ner mjöl, krydda, ägg, salt och peppar. Låt färsen vila i 10 minuter och forma den till 4 stora biffar.
  3. Stek biffarna på pannan i lite olja på medelvärme, ca 4 minuter på varje sida.
  4. Picklade morötter: Riv morötterna i långa strimlor (använd eventuellt en spiralizer) och vänd dem i en blandning av vinäger och honung. Låt dra i lagen i minst 20 minuter.
  5. Bred de varma bröden med chilimajonnäs, fyll dem med sallad, burgare, picklade morötter och vattenkrasse, och servera.

Foto: Betina Hastoft

Annons