Lins- och kikärtsburgare med picklade morötter
19 apr, 2022
AvGitte Heidi Rasmussen
Här är vegoburgaren som alla kommer älska – lins- och kikärtsburgare med picklade morötter och chilimajonnäs.
Annons
Lins- och kikärtsburgare med picklade morötter
Helgröna och galet goda!
4 personer
Du behöver:
4 hamburgerbröd, fullkorn
2 msk chilimajonnäs
1 frisésalladshuvud
1 knippe vattenkrasse
Linsbiff:
150 g kokta linser
1 burk kikärter
200 g morötter
2 msk vetemjöl
1 msk grillkrydda
1 ägg
Salt och peppar
1 msk smakneutral olja
Picklade morötter:
2 morötter
1 dl äppelcidervinäger
1 msk honung
Gör så här:
- Skölj linser och kikärter och låt rinna av. Skär morötterna i mindre bitar och koka dem mjuka i cirka 15 minuter.
- Finhacka linser, kikärtor och morötter i en matberedare. Rör ner mjöl, krydda, ägg, salt och peppar. Låt färsen vila i 10 minuter och forma den till 4 stora biffar.
- Stek biffarna på pannan i lite olja på medelvärme, ca 4 minuter på varje sida.
- Picklade morötter: Riv morötterna i långa strimlor (använd eventuellt en spiralizer) och vänd dem i en blandning av vinäger och honung. Låt dra i lagen i minst 20 minuter.
- Bred de varma bröden med chilimajonnäs, fyll dem med sallad, burgare, picklade morötter och vattenkrasse, och servera.
Foto: Betina Hastoft
Annons