Linsbiffar med stekt potatis och yoghurtdipp
07 apr, 2021
AvRedaktionen ELLE
Låt köttfärsbiffarna gå i pension och gör istället dessa linsbiffar med stekt potatis och yoghurtdipp. De är fyllda med protein och ingen kommer sakna köttet, vi lovar!
Annons
Linsbiffar med stekt potatis och yoghurtdipp
Rätten kan lätt varieras med andra stekta rotfrukter.
4 portioner
Du behöver:
175 g quinoa
250 g linser
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 morötter
1 handfull färsk mynta
1 ägg
1 tsk sumak
150 g vitost, gärna feta
½ dl vetemjöl
Salt och svartpeppar
2 msk smakneutral olja till stekning
Stekt potatis:
1 kg potatis
4 msk olivolja
2 msk dukkah
Till servering:
1 handfull bladpersilja
1 handfull färsk mynta
2 msk olivolja
300 g grekisk yoghurt
1 tsk sumak
Gör så här:
- Koka quinoa och linser enligt anvisning på förpackningarna. Låt svalna. Hacka lök och vitlök grovt. Skär morötterna i bitar. Mixa lök, vitlök och morötter i en matberedare.
- Tillsätt mynta, ägg, sumak och smulad fetaost. Mixa snabbt ihop till en grov kräm. Rör ihop massan med quinoa, linser och vetemjöl. Krydda med salt och peppar. Låt färsen stå och dra i 10 minuter.
- Forma färsen till små kulor och pressa ihop dem till biffar. Stek biffarna spröda i olja i ca 4 minuter på varje sida.
- Skrubba potatisarna och koka dem mjuka. Dela eventuellt de stora på mitten. Stek spröda i olja tillsammans med dukkha.
- Lägg upp linsbiffarna och potatisen på ett fat. Hacka persilja och mynta och strö över. Droppa olja över och servera ihop med yoghurt strödd med sumak.
Recept: Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft
Annons