Linsburgare med coleslaw
26 feb, 2019
AvRedaktionen
Matiga linsburgare med krispig coleslaw i saftigt briochebröd. Toppa med skivat äpple, örter, salt och peppar. Supergott!
Annons
4 personer
Linsburgare
300 g kokta röda linser
1 1/2 dl riven ost
2 dl rivna morötter
1 dl havregryn
1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
1 ägg
salt, svartpeppar
3 msk olivolja, till stekning
Till servering:
4 briochebröd
4 dl coleslaw
1 rödlök
1 äpple
1 dl persilja och dill
salt, svartpeppar
Gör så här:
Stek lök och vitlök gyllene. Lägg den stekta löken i en skål tillsammans med ost, morötter, havregryn, avrunna linser, ägg, salt och peppar.
Mixa ihop till en färs med stavmixer. Forma till 8 biffar och stek i stekpanna i 3–4 minuter per sida.
Dela briochebröden, stek snittytorna. Skiva äpplena tunt. Bygg burgare med linsburgare, coleslaw och skivat äpple. Toppa med örter, salt och peppar.
Recept: Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Annons