Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Linsburgare med coleslaw

26 feb, 2019
AvRedaktionen
Linsburgare med colewlaw i briochebröd.
Matiga linsburgare med krispig coleslaw i saftigt briochebröd. Toppa med skivat äpple, örter, salt och peppar. Supergott!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Linsburgare

300 g kokta röda linser

1 1/2 dl riven ost

2 dl rivna morötter

1 dl havregryn

1 gul lök, hackad

1 vitlöksklyfta, hackad

1 ägg

salt, svartpeppar

3 msk olivolja, till stekning

Till servering:

4 briochebröd

4 dl coleslaw

1 rödlök

1 äpple

1 dl persilja och dill

salt, svartpeppar

Gör så här:

Stek lök och vitlök gyllene. Lägg den stekta löken i en skål tillsammans med ost, morötter, havregryn, avrunna linser, ägg, salt och peppar.

Mixa ihop till en färs med stavmixer. Forma till 8 biffar och stek i stekpanna i 3–4 minuter per sida.

Dela briochebröden, stek snittytorna. Skiva äpplena tunt. Bygg burgare med linsburgare, coleslaw och skivat äpple. Toppa med örter, salt och peppar.

Linsburgare med colewlaw.
Linsburgare med colewlaw.

Recept: Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons