Linssallad med spenat, valnötter och soltorkade tomater
19 apr, 2022
AvRedaktionen ELLE
I den här matiga linssalladen döljer sig godsaker som spenat, valnötter och soltorkade tomater. Perfekt att ta med på picknicken eller ställa på buffébordet!
Annons
Linssallad med spenat, valnötter och soltorkade tomater
Mycket matig sallad som håller sig fräsch länge på buffébordet.
12 bufféportioner
Du behöver:
3 dl pärlkorn
6 dl torkade gröna linser
200 g färsk spenat
200 g valnötter
1 ekologisk citron
220 g soltorkade tomater i olja
1 dl kapris
Salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Koka pärlkorn, och gröna linser enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av.
- Skölj och torka spenaten. Hacka valnötterna grovt. Riv och pressa citronen.
- Vänd ihop pärlkorn, linser, spenat, valnötter, citronsaft, citronskal, olivolja, soltorkade tomater (även oljan i burken) och kapris i en skål. Smaka av med salt och peppar.
Recept och foto: Skovdal Nordic
Annons