Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Linssallad med spenat, valnötter och soltorkade tomater

19 apr, 2022
AvRedaktionen ELLE
Recept på linssallad med spenat, valnötter och soltorkade tomater
I den här matiga linssalladen döljer sig godsaker som spenat, valnötter och soltorkade tomater. Perfekt att ta med på picknicken eller ställa på buffébordet!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Recept på primörsallad med färskpotatis – perfekt till midsommarBrand logo
Recept på primörsallad med färskpotatis – perfekt till midsommar

Linssallad med spenat, valnötter och soltorkade tomater

Mycket matig sallad som håller sig fräsch länge på buffébordet.

Så gör du en matig linssallad med spenat, valnötter och soltorkade tomater

12 bufféportioner

Du behöver:

3 dl pärlkorn
6 dl torkade gröna linser
200 g färsk spenat
200 g valnötter
1 ekologisk citron
220 g soltorkade tomater i olja
1 dl kapris
Salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Koka pärlkorn, och gröna linser enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av.
  2. Skölj och torka spenaten. Hacka valnötterna grovt. Riv och pressa citronen.
  3. Vänd ihop pärlkorn, linser, spenat, valnötter, citronsaft, citronskal, olivolja, soltorkade tomater (även oljan i burken) och kapris i en skål. Smaka av med salt och peppar.

Recept och foto: Skovdal Nordic

Annons