Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Ljummen skockasallad med matvete-tabbouleh

11 mar, 2014
AvRedaktionen
Ljummen skockasallad med matvete-tabbouleh.
Här kan man fundera över ifall det fortfarande är en tabboulehsallad eftersom den inte är gjord på bulgur, utan matvete. Har du inte testat det ännu så har du nu chansen att pröva något väldigt gott.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Du behöver:

2–4 kronärtskockor (beroende på om det är tänkt som för- eller varmrätt)

4–8 skivor serranoskinka (se ovan)

färskpressad citronsaft

4 dl matvete

4 dl grönsaksbuljong

1 näve cocktailtomater, (gärna både gula och röda)

1 knippa färsk mynta (persilja till nöds)

1 rödlök

olivolja

flingsalt och grovmalen

svartpeppar

Gör så här:

Koka kronärtskockorna i saltat vatten med lite färskpressad citron i, minst 30 minuter, eller tills de är mjuka. Låt dem svalna och dra sedan bort bladen. Skrapa bort skägget från botten. Koka inte matvetet efter paketets anvisning. Det räcker utmärkt att bara koka upp vete och buljong, och sedan låta det hela dra i cirka 20 minuter. Blanda det avsvalnade, avrunna matvetet med halverade tomater, finstrimlad mynta, finhackad rödlök, olivolja och citronsaft. Beräkna 1 del citronsaft till 2 delar olivolja. Smaka av med salt och peppar. Denna sallad kan med fördel stå och dra en stund i kylen. Fördela några skockablad på fat eller tallrikar, lägg botten i mitten och täck med matvetesallad. Lägg serranoskinkan runt om.

Ljummen skockasallad med matvete-tabbouleh.
Ljummen skockasallad med matvete-tabbouleh.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons