Enkel och lyxig hallonsyllabub – den perfekta sommardesserten
28 maj, 2019
AvRedaktionen
Färska hallon, vispgrädde, strösocker och vin. Denna hallonsyllabub är lättlagad, utsökt och den perfekta sommardesserten. Vill du inte ha alkohol i så går det lika bra med saft!
Annons
Syllabub är en enkel men förvånande god dessert. Vill du inte ha alkohol i, ersätt vinet med saft.
6 portioner
Hallonsyllabub:
200 g färska hallon
3/4 dl strösocker
4 dl vispgrädde
2 dl sött dessertvin, gärna Rivesaltes
Garnering:
6 färska hallon
Frystorkat hallonpulver
Gör så här:
- Lägg hallonen i en skål och strö sockret över dem.
- Mosa bären med baksidan av en sked. Låt stå och dra en stund.
- Vispa grädden till ett mycket lätt skum, den ska bara vara så tjock att du kan forma mjuka toppar av den.
- Tillsätt dessertvinet i en tunn stråle medan du vispar för hand.
- Vänd försiktigt ihop bärmoset med gräddvispet och fördela i vackra glas eller skålar.
- Låt stå kallt i kylskåp i max en timme. Inte längre – då kan grädden spricka!
- Garnera med några färska hallon och lite hallonpulver och servera genast.
Av: Cecilie Sofie Svensson
Foto: Stine Christiansen
Annons