Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Ljuvlig lökmarmelad

02 nov, 2015
AvCassandra Lindblom
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
knacke15-700x770

En god marmelad kan förgylla vilken frukost som helst. Extra gott att servera till krispigt fröknäcke eller nybakade scones. 

Lökmarmelad

6 schalottenlökar

3 msk matfett

½ dl rödvinsvinäger

½ dl råsocker

1 vaniljstång

½ tsk salt

 Gör så här: 

Skala och fräs löken i matfettet på låg värme i 10 minuter, löken ska inte få färg. Tillsätt rödvinsvinäger, råsocker, delad och skrapad vaniljstång och salt. Låt sjuda i cirka 20 minuter tills vätskan har kokat in. Häll upp på väl rengjorda glasburkar.

Annons