Ljuvlig pumpasoppa med lime
15 maj, 2010
AvSuzanne Ribbing
Testa en ny smakkombination: pumpa och lime. Gott i en värmande soppa med lite pumpafrön på toppen. Perfekt höstmat!
Annons
8 personer
35 minuter
Du behöver:
1,2 kg pumpa (till exempel muscat eller butternut)
1 msk smör
12 dl mjölk
4 grönsaksbuljongtärningar
4 dl crème fraiche
2 tsk sambal oelek
saft och rivet skal av 2 limer
salt
lite färsk koriander
pumpafrön
4 vitlöksklyftor (hackade)
2 gula lökar (hackade)
Gör så här:
Skär bort skalet på pumpan och skär köttet i små tärningar. Bryn smör och lök i en gryta. Häll i pumpatärningarna, mjölken och buljongtärningarna. Låt soppan koka i cirka 10 minuter. Mixa soppan och häll i hälften av crème fraichen. Smaksätt med sambal oelek, lime och även lite salt. Låt soppan koka upp igen och servera med lite crème fraiche, färsk koriander och strö gärna över några pumpafrön på toppen!
Annons