Ljuvliga blåbärscupcakes
Ca 24 st
Minicupcakes
100 g osaltat smör, rumsvarmt
230 g strösocker (ca 21⁄2 dl)
15 g äkta vaniljsocker (ca 1 tsk)
1 citron, rivet skal och saft
200 g mjölk, 3%(2 dl)
150 g ägg, rumsvarma (ca 3 st små)
280 g vetemjöl (ca 41⁄2 dl)
10 g bakpulver (ca 2 tsk)
ca 100 g frysta blåbär
Blåbärsfrosting
100 g osaltat smör, rumsvarmt
40 g äkta vaniljsocker (ca 3 tsk)
100 g florsocker (ca 11⁄2 dl)
200 g Philadelphiaost (2 dl)
frysta blåbär (att färga med)
Dekorering
ätbara blommor eller strössel
Minicupcakes, gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Vispa smör med strösocker, vaniljsocker, rivet citronskal och citronsaft tills det är ljust och fluffigt. Tillsätt mjölken och äggen lite i taget under omrörning tills smeten går ihop. Sikta de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten. Spritsa eller klicka ut smeten i minicupcakesformar. Tryck ner 2–3 blåbär i varje form. Grädda mitt i ugnen i cirka 5 minuter.
Frosting, gör så här:
Vispa smör med vaniljsocker och florsocker i cirka 10 minuter tills smöret är fluffigt och vitt. Vispa Philadelphiaosten i en annan bunke tills den är krämig och klumpfri, vänd sedan ner Philadelphiaosten i det uppvispade smöret och blanda till en len frosting. Färga frostingen med några upptinade blåbär efter tycke och smak. Spritsa frosting på cupcakesen och dekorera med ätbara blommor eller strössel.