Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Hemmagjord lingonsnaps

05 jul, 2015
AvRedaktionen
Bjud gästerna på hemmagjord lingonsnaps.
Med sin syrliga smak passar lingonsnapsen perfekt till salta kräftor. Häll upp på genomskinliga flaskor för att visa den vackra färgen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

1 liter

Tid: 10 minuter + 3 veckor i kyl

Du behöver:

1 liter okryddat brännvin

1 liter lingon (frysta eller färska)

Gör så här:

Rensa bären, eller låt dem tina om du använder frysta, och häll dem i en stor, ren och torr burk med lock som rymmer minst 1 1/2 liter. Häll över brännvin och ställ burken svalt, låt stå i tre veckor. Efter det silar du bort lingonen. Servera snapsen väl kyld.

Hemmagjord lingonsnaps.
Hemmagjord lingonsnaps.

Av: Sandra Hamilton
Styling: Isabelle Olander

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons