Lofsans Power Bowl – här är receptet!
Restaurangkedjan Hawaii Poké serverar hälsosamma poké bowls, vilket är en av de hetaste mattrenderna just nu. Maträtten påminner om en blandning mellan sushi och sallad och består av rå fisk, ris och diverse grönsaker och tillbehör. Det finns även varianter med kyckling, räkor och tofu.
Träningsprofilen Lovisa Sandström, bättre känd som Lofsan, har tagit fram ett eget recept på en power bowl som finns att beställa hos Hawaii Poké i Gallerian, Stockholm, mellan den 20 februari – 20 mars.
– Jag satsar på en balans mellan sallad, bra kolhydrater, rejält med protein och såser som smakar mycket. Förutom lax som proteinkälla så kör jag fetaost på toppen, berättar Lofsan.
Här är receptet, om du vill göra den hemma.
Lofsans Power Bowl
4 portioner
Du behöver:
400 – 500 g lax
4 st nävar sallad (blanda olika färger som frisée, rosé och spenat)
3 dl quinoa tricolore (en blandning av vit, svart och röd quinoa)
1 dl broccoli julienne (stammen, som innehåller mycket näring)
Marinad till laxen:
30 ml rapsolja
30 ml glutenfri tamari
1 msk färskriven ingefära
1 msk chili
Topping:
edamamebönor
riven rödbeta
tärnad fetaost
picklad morot
rostade sesamfrön
Gör så här:
1. Skär laxen i små tärningar och marinera i marinaden.
2. Skär broccolistammen i tunna skivor.
3. Koka upp quinoan enligt förpackningens anvisningar.
4. Ta fram en stor skål och blanda salladsblad, laxbitar, broccoli och quinoa.
5. Fördela i fyra skålar.
6. Toppa med valfri topping, till exempel den ovan.